Tota l'actualitat del món fiscal, laboral, jurídic, ...

Notícies

El Govern aprova el segon programa de crèdits tous amb 100 milions més per a empreses i autònoms

El Govern aprova el segon programa de crèdits tous amb 100 milions més per a empreses i autònoms

El Govern ha aprovat un nou programa de crèdits tous per un valor de 100 milions d'euros destinats a empreses i autònoms amb problemes de tresoreria. Uns crèdits que han d'ajudar aquests empresaris a pagar despeses i, com a novetat, també a l'adequació de locals comercials per complir la normativa derivada de la crisi. 

El nou paquet de crèdits tous a un tipus d'interès del 0% és de 100 milions d'euros avalats pel Govern. S'hi podran acollir empreses i autònoms, també els que han demanat un primer crèdit tou, però que encara arrosseguen problemes de tresoreria.

El ministre de Finances Eric Jover, ha explicat que han de permetre assumir la despesa patronal associada a la suspensió o reducció del contracte de treball, al refinançament de quotes creditícies i com a novetat a pagar part de l'adequació de locals comercials per complir la nova normativa sanitària.

No s'hi podran acollir aquells que tinguin deutes amb l'administració i els que s'hi acullin no podran repartir dividends fins que no hagin retornat la totalitat del crèdit.

Jover diu que el Govern farà un seguiment d'aquests crèdits i ha avançat que la suma i el nom de les empreses beneficiàries només es farà públic si s'ha d'activar l'aval. 

L'anàlisi de les demandes es farà amb personal de Finances i d'Economia amb el suport del Col·legi d'Economistes, tindrà una durada de 12 mesos i es preveuen pròrrogues de sis mesos. Jover ha recordat que es van rebre 1.480 sol·licituds en el primer programa de crèdits tous, un projecte que ha permès arribar a 14.909 assalariats.

El decret s'ha publicat al BOPA aquest dimecres al migdia.

Font: Andorra Difusió