Toda la actualidad del mundo fiscal, laboral, jurídico, ...

Noticias

Segona llei de noves mesures excepcionals i urgents per la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia del SARS-CoV-2.

Segona llei de noves mesures excepcionals i urgents per la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia del SARS-CoV-2.

El Consell General va aprovar el passat dissabte 18 d’abril del 2020 la segona llei de noves mesures excepcionals i urgents per la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia del SARS-CoV-2.

El Govern calcula que aquesta llei podrà ser publicada al BOPA i entrar en vigor just a finals d’abril. Això seria perfecte, perquè algunes mesures com la de la Suspensió Temporal dels Contractes de Treball poden ser d’aplicació a partir de l’1 de maig, però sempre que la llei estigui publicada amb anterioritat a aquesta data.

ATSA hem volgut proporcionar-vos informació sobre aquesta 2ª llei de mesures econòmiques des d’una perspectiva pràctica.

Adjuntem el nostre document informatiu de la llei, que esperem us pugui ser d’utilitat.

També adjuntem el document de Govern amb exemples de salaris en cas de Suspensió Temporal de Contractes de Treball, que trobem molt pràctic.

De seguida que la llei estigui publicada al BOPA us informarem per al vostre coneixement.

Si esteu interessats en tenir més informació sobre la llei o consultar les font oficials:

A la web de Govern estan disponibles per a tothom els documents preparats pel mateix Govern informant sobre les mesures d’aquesta nota llei en referència a Assalariats, Treballadors per compte propi i Empreses. Els podeu consultar aquí:

https://www.govern.ad/mesures-economiques-laborals-i-socials

A més, el Cap de Govern, Xavier Espot, i el  Ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, van explicar àmpliament a la roda de premsa de dissabte 18 d’abril al vespre les mesures d’aquesta llei, ajudats pels anteriors documents, detallant les mesures adreçades:

  • Als assalariats (minut 0:4:36 del vídeo del link de més a baix)
  • Als treballadors per compte propi (minut 0:22:58 del vídeo del link de més a baix) i
  • A les empreses (minut 0:33:38 del vídeo del link de més a baix). 

Si voleu veure les seves explicacions, aquest és el link de dita roda de premsa:

https://www.andorradifusio.ad/programes/roda-de-premsa-de-govern/roda-premsa-covid-19-18-abril-2020/roda-premsa-covid-19-18-abril-2020-180420208-vespre

Com sempre, restem a la vostra disposició per a qualsevol dubte o complement d’informació i, per suposat, per prestar-vos els nostres serveis allí on els pugueu necessitar.